Sånger mitt hjärta klappar för
av bl.a. Stenhammar, Sibelius, Wolf, Strauss, Chaminade m.fl. , Brahms

Malin Christensson, sopran
Annika Bjelk Wahlberg, piano
Lördag 16 mars 2019 kl 15:00
Tångaskolans aula

Sånger av Stenhammar, Rangström, Sibelius, Wolf och Strauss.

 

- PAUS -

 

Sånger och pianostycken av kvinnliga franska kompositörer som Cécile Chaminade, Lili Boulanger, Mélanie Bonis och Germaine Tailleferre.

Programmet tar avstamp i Norden med favoritsånger av Stenhammar, Rangström, Sibelius samt Wolf och Strauss. Därefter följer ett franskt tema med spotlight på kvinnliga franska kompositörer som Cécile Chaminade, Lili Boulanger, Mélanie Bonis och Germaine Tailleferre och bjuder på sånger samt pianostycken. Programmet sätter fokus på kvinnor i musik och dikt och publiken får uppleva en resa med fransk touch!

Falkenbergs egen vokalstjärna Malin Christensson har prisats för sin klara höga sopran och en melodisk rörlighet som är särskilt framträdande i hennes koloraturer. Hon tog sin examen vid Royal College of Music i London och har bland annat framträtt i Bachs Juloratorium med Leipzig Gewandhausorchester ledda av Trevor Pinnock, Matteuspassionen med Philadelphiaorkestern och Yannick Nézet-Séguin, Mozarts c-mollmässa med City of Birmingham Symphony Orchestra och Andris Nelsons samt Beethovens 9:a med Sveriges Radios Symfoniorkester och Herbert Blomstedt.

Pianisten Annika Bjelk Wahlberg tog sin examen 1992 vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerade för professor László Simon. Hon har sedan 1994 arbetat som repetitör, kapellmästare och pianist i många uppsättningar inom opera och musikal vid Operaverkstan och Malmö Opera. Annika är även lärare vid Musikhögskolan i Malmö. Utöver detta konserterar hon ofta i olika sammanhang och konstellationer, exempelvis i Trio Netzel som specialiserat sig på kvinnliga tonsättare.